A A A A
Autor Tema: Diskusija o reparaciji korpe spojke  (Posjeta: 5191 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Hudini

• Urednik programa za djecu
  • Mudri Avanturist
  • Spol: Muški
  • Motor: K7
Odg: Diskusija o reparaciji korpe spojke
« Reply #195 : 23.01.2012, 22:07:19 »
Mi muku mucimo sa nasim korpama i trazimo resenje,dali ublazivac dali spojka ili staznam sta vec sve nema kao tehnicka resenja resavamo nas problem,ja licno ne vjerujem da krivi raspored opruga stvorice vibracije nakon nekog vremena.

tebi kapa dolje za trud koji ulažeš  u rješavanje problema  :klanjase:, ne mislim ti pametovati već se slažem s ib-om da je taj raspored bitan za ispravnu funkciju opruga  :thumb_up:

ja ću probati izraditi novu donju ploču za probu, kao još jedno rješenje. To mi nije mi trenutno životni prioritet  :043: pa ide sporo.

Uglavnom ideja je "uglaviti" novoizrađenu ploču u aluminijski dio korpe tako da nema ptrebe za štiftanjem.

Sumnjam da će to biti popularno (jeftino) rješenje ali ne vidim drugog praktičnog osim ovog što radi ovaj na filmiću (osim što ubacuje prstenje stavlja i dodatne zakovice)...
Saddle Up, Lock 'n' Load

Offline ibTopic starter

• Uvijek u potrazi za boljim
  • Moderator
  • Zen Avanturist
  • -24 kg
    • Foto Album
  • Motor: DL1000 K4, 114.000 km (prvi od `naših` Stromova preko stotke), crni
  • Motor: Kawasaki KLV K5, 65.000 km, narančasti
  • Mjesto boravka: Kelkheim-Ruppertshain (DE) / Zagreb (HR)
« Reply #196 : 23.01.2012, 22:12:28 »
ja ću probati izraditi novu donju ploču za probu, kao još jedno rješenje. To mi nije mi trenutno životni prioritet  :043: pa ide sporo.

Kad pocne sezona voznje pa kad krene tresnja, porast ce i prioritet  :icon_mrgreen:  :thumb_up:

Cekam s nestrpljenjem  :thumb_up: :icon_mrhappy:
"Ride Crazy , What could happen...????"

Offline Hudini

• Urednik programa za djecu
  • Mudri Avanturist
  • Motor: K7
« Reply #197 : 23.01.2012, 22:19:34 »
...
Cekam s nestrpljenjem  :thumb_up: :icon_mrhappy:

trenutno me pere, dal da idem ili da ne idem  :043: i ostale šta-ako-onda kombinacije pa sam malo zapostavio temu  :strumpf:
Saddle Up, Lock 'n' Load

Offline vujce

• Avanturist
  • Motor: SUZUKI DL1000 K-8
« Reply #198 : 23.01.2012, 22:46:43 »
Sta vise zapetljavamo to su sanse za neuspeh vece,vise elemenata vise zajebancije i vise mogucnosti da nesto popusti, na kraju i visa cena to je normalno.Ja cu sutra poslikati kako i kojim redosledom idem kad vadim i stavljam opruge,ili jednostavno na dasci sam zakovao sest eksera i redosljijedno na eksere nadenem opruge tako nema mjesanja vracam istim redoslijedom pocinjem od belege na donjoj ploci ona mala rupica.

Offline ibTopic starter

• Moderator
  • Zen Avanturist
  • -24 kg
    • Foto Album
« Reply #199 : 23.01.2012, 22:49:00 »
Sta vise zapetljavamo to su sanse za neuspeh vece,vise elemenata vise zajebancije i vise mogucnosti da nesto popusti, na kraju i visa cena to je normalno.Ja cu sutra poslikati kako i kojim redosledom idem kad vadim i stavljam opruge,ili jednostavno na dasci sam zakovao sest eksera i redosljijedno na eksere nadenem opruge tako nema mjesanja vracam istim redoslijedom pocinjem od belege na donjoj ploci ona mala rupica.

Nije bitno koju metodu koristis, samo je bitno da sve opruge zavrse u istim otvorima. Sve pet  :thumb_up:

Offline vujce

• Avanturist
« Reply #200 : 24.01.2012, 11:02:36 »
Dosta modela starije generacije koriste gumene ublazivace izmedju pogonskog zupcanika i korpe umesto opruga, mislim da poznati Honda CB Boldor iz 85-6 godine ima bas ima takvu spojku,a i dosta je cesto resenje kod suvih lamele-kvacila.To je jevtinija i isto tako ucinkovata izvedba jer stradaju samo gumeni ublazivaci koji se lako zamene i sama korpa ima manje delova.Ali motoindustriji izgleda to ne odgovara kad 10 korpi kostaju koliko i ceo jedan motor.

Offline ibTopic starter

• Moderator
  • Zen Avanturist
  • -24 kg
    • Foto Album
« Reply #201 : 24.01.2012, 11:20:22 »
Dosta modela starije generacije koriste gumene ublazivace izmedju pogonskog zupcanika i korpe umesto opruga, mislim da poznati Honda CB Boldor iz 85-6 godine ima bas ima takvu spojku,a i dosta je cesto resenje kod suvih lamele-kvacila.To je jevtinija i isto tako ucinkovata izvedba jer stradaju samo gumeni ublazivaci koji se lako zamene i sama korpa ima manje delova.Ali motoindustriji izgleda to ne odgovara kad 10 korpi kostaju koliko i ceo jedan motor.

Tako ti je to svugdje, na zalost. Sto se vise kvari, veca je zarada  :icon_no:

Offline Voyager

• Avanturist
  • gdje mi je slika
  • Motor: DL 1000 K4 86tkm
« Reply #202 : 26.01.2012, 22:07:39 »
evo baš čitam ove zadnje postove,drago mi je da me niste zaboravili.
ja sam razgovarao s brumom i ugrubo smo dogovorili kad korpa bude kod njega kako dalje...pričali smo malo o troškovima materijala...brtva,matica...neznam sad napamet još koja sitnica to bi preko njega nabavio i platio mu, ulje sam pripremio antifriz i filter ulja ćemo lako, ostaju mi još lamele koje ću naručit zamjenske jer kako kaže brum suzukijeve su dosta skupe. dogovorio sam kod sarinja u umagu kad sve to stigne ugradnju jer on je već to radio ima alat i najvažnije zračni pištolj. ostaje samo da me brum kontaktira ili ja njega pa da polako to krene.  :thumb_up:

Offline vujce

• Avanturist
« Reply #203 : 28.01.2012, 09:31:38 »
evo baš čitam ove zadnje postove,drago mi je da me niste zaboravili.
ja sam razgovarao s brumom i ugrubo smo dogovorili kad korpa bude kod njega kako dalje...pričali smo malo o troškovima materijala...brtva,matica...neznam sad napamet još koja sitnica to bi preko njega nabavio i platio mu, ulje sam pripremio antifriz i filter ulja ćemo lako, ostaju mi još lamele koje ću naručit zamjenske jer kako kaže brum suzukijeve su dosta skupe. dogovorio sam kod sarinja u umagu kad sve to stigne ugradnju jer on je već to radio ima alat i najvažnije zračni pištolj. ostaje samo da me brum kontaktira ili ja njega pa da polako to krene.  :thumb_up:

:thumb_up: